Opvallende fijnstof metingen - BestBest - bestBest

Ga naar de inhoud

Opvallende fijnstof metingen

bestBest
Gepubliceerd door in Leefbaarheid ·
Tags: fijnstofuitstootluchtkwaliteit
Ga lekker in het buitengebied wonen...
Lekker de ruimte, en frisse lucht... Oef, op dat laatste vlak zit ik hier niet goed.
Ik meet fijnstof en ultra fijnstof en op het plaatje zie je de ultra fijnstof situatie op 15 oktober 2021 om 07:00 uur.

Donker blauw is goed en hoe meer richting donker bruin (?) (ik ben kleurenblind) is slecht. U ziet die bruinige stip rechts boven Best?
Ja, daar woon ik...
Is het de snelweg? Is het de enorme stal 400 meter verderop? Hoe dan ook, het verschil is akelig duidelijk. Wat ik hier overigens aan het meten was, was PM2.5, dus ultra fijnstof. De snelweg zou dus een logische verklaring kunnen zijn. De wind stond zodanig dat ik er wel last van zou hebben en het dorp niet.
Aan de andere kans zie ik bij Eindhoven NIET die 'rook' van de snelweg.
Dat doet me dan toch vermoeden dat die stal er mogelijk mee van doen heeft.
Officieel moet de overheid de stal eigenaar controleren of hij zijn luchtwassers wel aan heeft staan. Die controle is hier regionaal geregeld en is al jaren een wassen neus. We weten dat de stal eigenaar na de bouw erg lang deed over het aanzetten van die installatie. Pas na lang aandringen werd de installatie geactiveerd. Zou het zo kunnen zijn dat die installatie ondertussen weer uit staat of niet meer goed werkt?
Ik denk dat ik nu toch maar eens een melding ga maken. De stal had ik indertijd niets op tegen. Het eventueel bewust of onbewust de regels overtreden en dan de gezondheid van iedereen in de buurt in gevaar brengen, vind ik wel een probleem. Het moet maar eens onderzocht worden waarom ik zo'n hogere waarde ervaar van ultra fijnstof.

De actuele stand van zaken zie je hier: https://samenmeten.rivm.nl/dataportaal/Mail me op tom @ lassing.nl
Door Tom Lassing
bestBest
Terug naar de inhoud