Nog weer een verkeersdode - BestBest - bestBest

Ga naar de inhoud

Nog weer een verkeersdode

bestBest
Gepubliceerd door in Leefbaarheid ·
Tags: ongelukdodeverkeer
De Sint Oedenrodeseweg is veiliger gemaakt... Zo werd me verzekerd. Ik heb er een rechtszaak met de gemeente over verloren.
Weliswaar ging dat over een overbodig en in mijn ogen onveilig fietspad, maar in de rechtszaak kwam toch ook dankzij de gemeente ter sprake dat ze toch maar mooi enkele maatregelen genomen hadden die de veiligheid van heel de Sint Oedenrodeseweg ten goede waren gekomen.
Zo werd de weg smaller gemaakt.
Dan gaan automobilisten minder hard rijden...
Ja, dat klopt. Tot ze er aan wennen, of ze het niet door hebben dat de weg zo smal is.
Helaas ging het recent gruwelijk mis. In een flauwe bocht raakten twee auto's elkaar. Laten we er vanuit gaan dat ze beide keurig 60 reden, dan nog is de klap 120 kilometer per uur.
Drie gewonden was in de krant te lezen.
Helaas is één daarvan nu toch overleden.
Mijn oproep aan de gemeente is de volgende:
- Doe eens wat vaker iets aan handhaving en controleer er regelmatig op snelheid!
Op de Sint Oedenrodeseweg mag je maximaal 60. Ik woon aan die weg en ik constateer dat er automobilisten zijn die proberen het dubbele daarvan te halen. Het zijn juist de rustige momenten met weinig verkeer die zo gevaarlijk zijn. Dan is die smalle weg naar ze denken breed genoeg voor even flink gassen. Kom dus niet controleren tijdens de spits. Dat is zinloos, maar kom eens in het weekend of tijdens werkdagen in de middag of liever nog, in de avond. Controleer maar eens tussen 18:00 uur en 22:00.
Het ongeluk gebeurde ook in die laatste tijdsframe. Ik weet niet of er te hard gereden werd, maar je bent als automobilist of afgeleid, of je rijdt te hard als het zo misgaat.
Vraag je daarnaast eens af of deze weg niet 'echt veiliger' gemaakt kan worden met technologie. We behoren toch tot Brainport Eindhoven? Laat ze er daar eens over nadenken en eens iets moois verzinnen. Hoe dan ook, doe iets, want anders is deze weg gewoon toe aan een andere naam. In plaats van Sint Oedenrodeseweg moet het dan Leven-weg worden.


Mail me op tom @ lassing.nl
Door Tom Lassing
bestBest
Terug naar de inhoud