Informatieve raadssessie nog even wennen - BestBest - bestBest

Ga naar de inhoud

Informatieve raadssessie nog even wennen

bestBest
Gepubliceerd door in Politiek ·
Tags: politiekgemeenteraadvergadering
De gemeenteraad van Best werkt sinds begin dit jaar op een nieuwe manier.
Er is nu een informatieve sessie, een week later gevolgd door een discussie sessie en de week daarna de beslissingssessie.
De informatieve sessie is er puur om kennis te vergaren, niet om in discussie met elkaar te gaan. Het mooie is, bij die sessie mogen ook burgers onaangekondigd aanschuiven. Er is wel een beperkt aantal stoelen, maar gisteren waren er in één van de twee sessies maar twee burgers en in de grotere zaal waren er uiteindelijk in totaal slechts vier. Het loopt dus nog geen storm.

Ik was gisteren aanwezig in de informatieve sessie die ging over de onder meer de kunstcommissie (waar ik samen met Gerard van Opstal wel een mening over had en hij was er gelukkig tijdens de bespreking van dat onderwerp ook) en ik zat vervolgens als enige burger bij het agendapunt waarbij "het profiel van Best" besproken werd. Ik was vorig jaar ook als actieve burger betrokken bij het opstellen van die visie. Ik kan zelfs wel zeggen dat ik behoorlijk wat ideeën vanuit mijn inbreng in de definitieve versie terug heb gezien. Niet zo gek, want ook in de voorgaande versies van deze poging om tot een profiel van Best te komen was ik er bij betrokken en ik heb daar ook wel een mening over die ik regelmatig op papier heb gezet.

De opzet van de informatieve sessie is nieuw. Dat burgers actief mogen meedoen aan die sessie is ook nieuw.
Dat was even wennen voor de (burger)raadsleden.
Zit daar zomaar een burger die denkt mee te mogen doen...
Ik dacht al, wanneer komt de vraag... Het duurde tot helemaal aan het einde van de sessie toen de vraag eindelijk kwam...
Is het wel de bedoeling dat een burger actief meedoet in deze sessie?

Ik kan daar wel van genieten. Ze stellen zelf nieuwe regels op en als je dan als burger je recht pakt, dan zie je de twijfel toeslaan of dit wel eigenlijk zo'n slim idee was.
Ineens zit immers die Lassing ook actief mee te doen. Hij heeft nog de euvele moed om punten in te brengen ook!
Willen we dat wel?


Mail me op tom @ lassing.nl
Door Tom Lassing
bestBest
Terug naar de inhoud